Промосковського блогера Скворцова арештували на території монастиря МП в Києві

Правоохоронці в Києві затримали прокремлівського блогера Дмитра Скворцова, який переховувався на території монастиря церкви Московського патріархату.

Про це в середу, 22 лютого, повідомила пресслужба СБУ.

“Служба безпеки затримала у Києві ще одного ворожого пропагандиста, який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України.

Поплічником рашистів є столичний блогер, засновник так званого “руського клубу”, який займався підготовкою “замовних” публікацій для підсанкційних інформагентств країни-агресора. Серед них – “руська народна лінія” і “одна родіна”, – йдеться в повідомленні пресцентру спецслужби.

Правоохоронці не називають ім’я затриманого, однак, за словами джерел “Української правди“, йдеться про Дмитра Скворцова.

За словами співрозмовників “УП”, днями його затримали на території Свято-Благовіщенского чоловічого монастиря.

У своїх колонках Скворцов називав “закономірним” захоплення Криму і частини східних регіонів України, а також популяризував терористичні організації “Л/ДНР”.

У серпні 2022 року йому заочно повідомили про підозру у держзраді за ч.1 ст.111 ККУ.

За даними слідства, провокаційні матеріали і публічні виступи ворожого блогера активно використовували російські спецслужби для проведення інформаційних диверсій проти України. За кожну “порцію” контенту зрадник отримував від агресора грошову винагороду.

Наразі суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
“Пацифіст” і проросійський блогер Коцаба втік від суду у США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна