США попередили Росію про візит Байдена до Києва, – Салліван

Радник президента США з питань національної безпеки Джейкоб Салліван розповів журналістам, що Білий дім заздалегідь попередив росіян про візит президента США Джо Байдена до Києва на тлі бойових дій в Україні.

Про це в понеділок, 20 лютого, пишуть американські ЗМІ, зокрема TheHill.

“Ми попередили росіян, що президент Байден прибуде до Києва. Ми зробили це за кілька годин до його від’їзду з метою уникнути конфліктних ситуацій”, — сказав Джейк Салліван.

Він не розповів, як саме відреагували росіяни на такий меседж.

“І через конфіденційний характер цих повідомлень я не буду вдаватися в те, як вони (росіяни) відповіли, чи який саме був характер нашого повідомлення. Проте я можу підтвердити, що ми передали цей меседж”, – додав Салліван.

Як повідомляла “Новинарня“, 20 лютого президент США Джо Байден відвідав із неоголошеним візитом Україну. Було відомо, що цього дня він мав би бути в Польщі.
У Києві глава Білого дому оголосив, що CША і надалі підтримуватимуть Україну у війні за свободу та виділяють новий пакет військової допомоги на 500 млн доларів, в якому будуть, зокрема, ракети до системи HIMARS, протитанкові ракетні комплекси Javelin тощо.

Читайте також:
“Чіткий сигнал на болота”: Кулеба прокоментував візит Байдена

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна