Парламент Словаччини визнав російський режим терористичним

Національна рада (парламент) Словацької Республіки засудила російську агресію в Україні та висловила підтримку незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України. Резолюція також називає нинішній російський режим терористичним, а Росію – державою-спонсором тероризму.

Про це в четвер, 16 лютого, повідомляє видання Aktuality.

Словацькі депутати в ухваленій резолюції засудили широкомасштабні напади Росії на цивільних осіб, цивільні об’єкти та ключову енергетичну структуру.

Депутати також засудили прямі і непрямі погрози Росії застосувати ядерну зброю.

У резолюції вказано й невизнання проведення та результатів референдумів у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України, з наголосом, що ці території залишаються частиною України.

Парламент Словаччини також висловив підтримку зусиллям зі створення спеціального трибуналу для переслідування злочинів агресії та підтримку переслідування злочинів проти людяності та воєнних злочинів.

Крім того, документ засуджує гібридну війну, яку Росія веде і на території Словаччини. Резолюція закликає правоохоронні органи, розвідувальні служби та інші компетентні органи не недооцінювати загрозу, а вжити ефективних заходів проти неї з метою підтримки безпеки і демократії в Словаччині.

“За” резолюцію проголосували 78 законодавців – більшість фракції OĽaNO та вся фракція SaS. Деякі члени фракції “Ми – сім’я” утрималися. 12 депутатів були проти, семеро не голосували, 23 утрималися.

Читайте також:
Сейм Польщі визнав Росію спонсором тероризму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна