Нідерланди нададуть Україні 20 тисяч снарядів до танків Leopard 2, запчастини й вишкіл

Нідерланди приєднаються до міжнародної “танкової коаліції” і передадуть Україні боєприпаси та запчастини до танків Leopard 2, а також долучаться до навчання українських танкістів.

Про це 15 лютого заявила міністр оборони Нідерландів Кайса Олонгрен, передає Telegraaf.

“Немає сенсу передавати лише танки, нам слід надати повний пакет. На додачу до навчання українських військових, є потреба у боєприпасах та запчастинах. У рамках танкової коаліції Нідерланди – єдина держава, що не має танків, однак ми запропонували допомогу у тренуванні на додачу до боєприпасів та запчастин”, – сказала Олонгрен.

Вона наголосила, що “разом ми можемо надати те, чого потребує Україна”.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус розповів, що внесок Нідерландів становитиме 20 тисяч снарядів.

Зазначається, що Нідерланди орендують у Німеччини вісім танків Leopard 2.

Олонгрен наголосила, що її країна наразі не має наміру передавати ці танки Україні, але не виключила такої можливості у майбутньому.

Прем’єр-міністр Марк Рютте раніше заявляв, що Нідерланди розглядають можливість викупу орендованих у Німеччини танків, аби передати їх українцям. Уряд також запропонував навчати українських солдатів керувати “Леопардами”.

Лізингова угода передбачає, що танки належать Бундесверу, але можуть бути використані для захисту Нідерландів. Вони перебувають на озброєнні танкового батальйону 414 – німецько-нідерландського підрозділу, що базується в Лохайде в Нижній Саксонії.

Читайте також:
Норвегія надає Україні вісім Leopard і до чотирьох спецтанків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна