Норвегія надає Україні вісім Leopard і до чотирьох спецтанків

Норвегія поставить Україні вісім танків німецького виробництва Leopard 2 та до чотирьох танків спеціального призначення.

Про це у вівторок, 14 лютого, оголосили в міністерстві оборони країни.

“Майже рік минув після нападу Росії на Україну. Це був жахливий рік з війною, військовими злочинами, руйнуванням і вбивствами, яких ми не бачили з часів Другої світової війни. Оскільки зараз як ніколи важливо підтримувати боротьбу України за свободу, ми вирішили подарувати Україні 8 танків і до 4 танків спеціального призначення. Декілька інших країн-союзників також вирішили пожертвувати танки”, – процитували в міністерстві голову уряду Йонаса Гара Стере.

Міністр оборони Бйорн Арілд Грам додав, що рішення про виділення танків було ухвалено після тісного ідалогу з іншими європейськими країнами.

“Війна в Україні наближається до критичної фази, і вони залежать від своєчасної та істотної підтримки. Ми також сприятимемо навчанню та підготовці українських екіпажів танків у Польщі разом з іншими країнами-союзниками”, – сказав він.

Тип танків спеціального призначення в категорії інженерних бронетанкових та мостових засобів визначать виходячи з найбільших потреб України.

Танковий пакет також включатиме боєприпаси та запчастини. Крім того, Норвегія запропонує 250 мільйонів крон до фонду ЄС-Україна, European Peace Facility. Кошти підуть на боєприпаси та запчастини до Leopard II. Це посилить ефект норвезької пожертви, каже Грам.

Читайте також:
Польща доведе число переданих Україні танків Т-72 до 310 і готує “Леопарди”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна