Польща доведе число переданих Україні танків Т-72 до 310 і готує “Леопарди”

Польща вже передала Збройним силам України 250 танків радянського зразка Т-72 і планує передати ще 60, а також більш сучасні та західні танки.

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час пресконференції 13 лютого зі своїм шведським колегою.

“Польща вже поставила 250 пострадянських танків. Також ми плануємо поставити чергові додаткові модернізовані 60 танків та ще 14 Leopard”, – сказав Моравецький.

Він зазначив, що у майбутньому Україна отримає від Польщі ще 60 модернізованих Т-72 і PT-91 Twardy.

Глава уряд РП наголосив, що Польща й надалі активно підтримуватиме Україну.

Раніше цього ж дня президент і міністр оборони Польщі зустрілися з польськими інструкторами та українськими військовими, які навчаються керувати танками Leopard 2 німецького виробництва.

Анджей Дуда й Маріуш Блащак спостерігали за навчанням на Leopard 2 на військовій базі та випробувальному полігоні в Свентошуві, де дислокується польська 10-та бронетанкова бригада.

“Ми здійснюємо союзницьку діяльність не лише передаючи українцям озброєння, надаючи гуманітарну допомогу, але й навчаючи українських солдатів, щоб вони могли краще захищати свою Батьківщину на західному обладнанні”, – заявив президент Дуда.

Читайте також:
Танкісти ЗСУ почали навчання на Leopard у Німеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна