Десантники “95-ки” розповіли, як освоїли трофейну російську САУ

95-та окрема десантно-штурмова бригада показала самохідну артилерійську установку 2С19, яку ворог кинув, тікаючи з поля бою, та яка тепер несе смерть ворогу.

Про це повідомила пресслужба військової частини у вівторок, 14 лютого.

“Цю САУ наша арта трохи підбила, і росіяни просто не змогли завести її, коли тікали. То ми її забрали собі, відремонтували, замалювали ворожі знаки «Z» та перейменували установку на честь бога війни та перемоги “Одіна”. Тепер техніка прекрасно справляється зі своїми обов’язками нищити окупантів”, – розповідає командир гармати Олександр.

За його словами, на рахунку САУ вже є один підбитий ворожий танк та ще купа росіян. Також виявляється, що ця установка доволі нова з маленьким пробігом.

«Наші хлопці знайшли минуле «Одіна» за номером, і виявилося, що САУ раніше «працювала» в одному з військових училищ в росії. А ще вона є нової модифікації з комп’ютером, який спрощує нам роботу», – пояснює Олександр.

Десантники розповідають, що «Одін» рідко простоює без роботи – все більше працює на передовій, чим дуже допомагає у наближенні перемоги.

Читайте також:
“Російський ленд-ліз”, вид зсередини: як майстри ЗСУ ставлять у стрій трофейну техніку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна