“Великий наступ” росіян сконцентрувався лише на Донбасі. Це добре для нашого тилу, але погано для фронту, – Дикий

Російські сили наступають на лінії Сватове—Кремінна в Луганській області та деяких ділянках фронту в Донецькій області, і це й є той очікуваний “великий наступ”.

Про це в ефірі каналу “FreeДом” 9 лютого розповів військовий аналітик, колишній командир роти батальйону “Айдар” Євген Дикий.

“На фронті наступ російських військових вже триває. Вони обмежились у своєму наступі теперішньою лінією фронту у межах Донбасу, де вони йдуть. Тобто ось той наступ, про який чомусь у нас у тилу всі обговорюють, коли почнеться, а він уже йде на лінії Сватове—Кремінна. Про ситуацію навколо Бахмута та Соледара, Вугледара всі чули. Це і є обіцяний великий наступ”, – сказав Дикий.

“Хороша новина для тилу – в тому, що нічого сильнішого не буде. А для фронту – погана новина, що, відповідно, всі сили [росіян] будуть сконцентровані на цих невеликих ділянках, які буде втримати важко”, – вважає ветеран.

За словами Євгена Дикого, внаслідок осінньо-зимової мобілізації в Росії загальна чисельність російських військ уже більша, аніж була на початку вторгнення рік тому.

“Вони всі сконцентровані на меншій ділянці фронту. Новомобілізовані погано підготовлені, але три мобілізованих не замінять одного хорошого бійця, а ось тридцять – замінять їх”, – повторив Дикий.

“Коли ти наступаєш на добре підготовлені позиції противника великою кількістю непідготовлених людей, то є великі втрати у наступаючої сторони. Коли вони концентрують свої сили на окремій ділянці та продавлюють оборону, що ми бачили у Соледарі”, – зазначив аналітик.

За словами Дикого, зараз Бахмут тримається “буквально на грані”. Також російські військові намагаються посунути ЗСУ від Кремінної.

“Це відбувається шляхом наступальних дій, де до цього три місяці наступали ЗСУ, притому що українські військові стояли біля околиць міста та були готові брати його. Росія кинула велике підкріплення, щоб посунути лінію фронту та зняти загрозу з Кремінної та Сватового. Або створити загрозу для деокупованого Куп’янська”, — прокоментував Дикий.

Як розповів Євген, російських військових не варто недооцінювати, бо вони аналізують та виправляють свої помилки. Зокрема намагаються здобувати територію України дрібними шматочками – “соледарами”.

Нагадаємо, 9 лютого про те, що обіцяний “великий наступ” росіян уже почався, робив висновок військовий експерт Микола Бєлєсков.
Представники ГУР кажуть, що у Росії немає ресурсу для великого наступу на Київ, як торік, і ворог обмежиться Сходом України, щоб досягнути там хоча б якогось тактичного успіху.

Читайте також:
Придушення російського наступу під Вугледаром: аналітики підсумували знищення танкових колон 155-ї бригади МП РФ

“Ми входимо в іншу фазу війни”: Дикий і Лиховій із підсумками січня 2023. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна