Очікуваний наступ росіян, схоже, вже почався, – експерт

Судячи з подій на фронті, очікуваний великий наступ російських військ на сході України вже почався.

Такий висновок 9 лютого зробив старший аналітик ГО “Повернись живим!”, головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень Микола Бєлєсков.

“Очікуваний наступ московитів, скоріше за все, таки почався”, – написав він у фейсбуці.

“Активні дії на п’яти напрямках. Посилення використання авіації для завдавання ударів. Втрати БПЛА оперативно-тактичного рівня внаслідок активізації застосування. Наявність щоденних втрат у бронетехніці”, – відзначив експерт.

Бєлєсков зауважив, що “в ідеалі треба іще глянути пару днів за втратами ворога”, але відчуття “підказує, що це те, чого чекали” плюс-мінус”.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, за добу 8 лютого підтверджено знищення приблизно 910 російських солдатів, 2 танків, 10 бронемашин, 8 артсистем, 2 РСЗВ, 4 засобів ППО, 6 БПЛА, 9 одиниць автотехніки.

Аналітики Інституту вивчення війни у звіті 8 лютого помітили, що російські окупанти розпочали масштабний наступ у Луганській області, але українські війська не дають їм досягти значних успіхів.

Читайте також:
ГУР назвало три ймовірні напрямки наступу росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна