ГУР назвало три ймовірні напрямки наступу росіян

У Головному управління розвідки Міноборони України визначили три напрями можливих наступів російської армії.

Про це йдеться в матеріалі “Під знаком сови”, який опублікований на сайті ГУР в понеділок, 6 лютого.

“Ми визначили, що наступи військ РФ можуть бути в Донецькій та Луганській областях, а також, можливо, в Запоріжжі. При цьому в Херсонській області та в Криму війська РФ вестимуть оборону”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, у ГУР зазначають, що Росія планує мобілізувати до армії від 300 до 500 тисяч осіб для забезпечення проведення наступальних операцій на сході та півдні України навесні та влітку 2023 року.

За даними розвідки, нова хвиля мобілізації в Росії триватиме до двох місяців, але реалізація планів РФ перебуває у прямій залежності як від оснащення російських резервістів, так і від рівня, якості та темпів західної військової підтримки українських захисників.

Там наголосили, що наказ про мобілізацію 500 тисяч призовників у січні – це на додаток до 300 тисяч мобілізованих у жовтні 2022 року.

“Це ще одна очевидна ознака того, що путінський Кремль не має наміру припиняти війну”, – вважають розвідники.

Читайте також:
Після 15 лютого росіяни можуть почати новий наступ на Луганщині, – Гайдай

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна