У війні проти України РФ втратила до половини свого танкового парку

Росія з початку повномасштабного вторгнення в Україну втратила до половини свого танкового парку.

Про це повідомляє міжнародна моніторингова група Oryx, яка досліджує воєнні втрати за відкритими джерелами (зображеннями) в інтернеті.

За інформацією моніторингової групи, РФ втратила у війні проти України 1688 танків: 1000 – знищені, 544 – захоплені українськими захисниками, 79 – пошкоджені, 65 – покинуті військовими РФ.

За словами військового аналітика Oryx Якуба Яновського для CNN, ця статистика включає лише втрати, які змогла підтвердити моніторингова група. За його оцінками, реальна кількість може становити близько 2 тисяч танків.

“Росія розпочала війну (повномасштабне вторгнення), маючи на озброєнні близько 3 тисяч танків… Тому є велика ймовірність, що Росія втратила половину придатних до використання танків”, – додав Яновський.

За його словами, перед початком війни РФ мала близько 4 тисяч танків у резерві. Однак багато з них збереглися лише “на папері”. Таким чином, навіть якщо припустити, що всі вони можуть бути полагоджені, РФ все одно втратила близько 30% своїх довоєнних танкових сил, вважає Яновський.

За даними Oryx, загальна цифра підтверджених втрат російської техніки становить майже 9100 одиниць.

Загальні втрати України становлять 2934 одиниці техніки.

При цьому Україна втратила 459 танків, а захопила – понад 500 російських.

Читайте також:
За дві доби ЗСУ спалили російських 25 танків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна