SpaceX обмежила використання Україною інтернету Starlink для керування дронами

SpaceX вжила заходів, щоб не дозволити українським військовим використовувати супутниковий інтернет-сервіс компанії Starlink для управління дронами під час воєнних дій із Росією.

Про це заявила президентка та головна операційна директорка SpaceX Гвен Шотвелл, повідомляє Reuters.

Супутниковий інтернет-сервіс Starlink компанії SpaceX “ніколи не призначався для використання як зброя”, заявила вона на пресконференції у Вашингтоні.

Пізніше у розмові з журналістами Шотвелл послалася на повідомлення про те, що українські військові використовували сервіс Starlink для управління безпілотниками.

“Є речі, які ми можемо зробити, щоб обмежити їх здатність робити це”, – сказала вона, маючи на увазі використання Starlink для роботи з безпілотниками. “Є речі, які ми можемо зробити і вже робимо”, – додала вона, відмовившись уточнити яких саме заходів вжила SpaceX.

Як писала “Новинарня“, Рада дозволила ввозити в Україну генератори та Starlink без мита і ПДВ.

Читайте також:
Україна отримає ще понад 10 тисяч терміналів Starlink

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна