Україна отримає ще понад 10 тисяч терміналів Starlink

Україна уклала угоду з американською корпорацією Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска щодо постачання понад 10 тисяч терміналів супутникового зв’язку Starlink.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю Bloomberg.

Зазначається, що пристрої будуть відправлені до України найближчими місяцями.

“SpaceX і Ілон Маск швидко реагують на проблеми і допомагають нам… Маск запевнив нас, що і надалі буде підтримувати Україну. Коли у нас були відключення електроенергії, я в той день написав йому повідомлення, і він миттєво відреагував і вже зробив певні кроки. Він розуміє ситуацію”, – сказав Федоров.

За його словами, Україна отримала близько 22 тисяч антен Starlink з початку повномасштабної війни.

Хоча контракту ще немає, уряди кількох країн ЄС готові розділити оплату, сказав він, відмовившись публічно назвати їх.

“На сьогодні всі фінансові питання вирішені”, – зазначив Федоров, додавши, що навесні Україні необхідно буде знайти додаткове фінансування.

“Альтернативи супутниковому зв’язку немає”, – визнав міністр.

План дій уряду країни на випадок надзвичайних ситуацій передбачає розгортання тисяч «пунктів незламності», де українці зможуть отримати безперебійний доступ до електроенергії, опалення та Інтернету, частина з яких забезпечується антенами Starlink.

“Ми готові місяць прожити без електрики, аби був хоча б мобільний зв’язок та смс-повідомлення… Щодо інтернету, то у нас є багато Starlink, але головне, що ми отримали згоду на ще одну партію, яка буде використана для стабілізації зв’язку на випадок критичних ситуацій”, – сказав Федоров.

Читайте також:
Рада дозволила ввозити в Україну генератори та Starlink без мита і ПДВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна