Данія передає Україні танки Leopard 1A5 слідом за Німеччиною

Данія планує передати Україні танки Leopard 1A5, які не входять до складу збройних сил країни.

Про це 7 лютого повідомляє видання DR Nyheder.

Видання зазначає, що танки були продані у 2010 році компанії FFG у Фленсбурзі, Німеччина. Однак вони й досі перебувають у Данії.

Відтак списані танки Leopard 1A5 будуть почищені, підготовлені та відправлені на поле бою в Україні.

Очікується, що перші бойові машини будуть передані ЗСУ протягом кількох місяців.

Танки Leopard 1A5 озброєні гарматою калібру 105 мм, яка є менш потужною, ніж у сучасних танків Leopard 2 та потребує дефіцитних снарядів. Старіші моделі також мають слабшу броню.

Новина з Данії прийшла того ж дня, коли уряд Німеччини дав зелене світло на експорт в Україну 187 танків Leopard 1. 99 із них належать компанії FFG у Фленсбурзі, яка свого часу купила данський запас знятого з експлуатації “Леопарда 1”.

Як писала “Новинарня“, 25 січня уряд Німеччини погодився надати Україні бойові танки Leopard 2 для двох батальйонів. Для початку Німеччина надасть 14 танків зі складів Бундесверу. Берлін також забезпечить логістику та боєприпаси.
Крім того, Німеччина видасть відповідні дозволи партнерам, які мають бажання передати Україні танки цієї моделі з власних складів.

Читайте також:
Leopard 2 для України: Зеленський і Резніков реагують на рішення Німеччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна