“Перший Leopard 2 в Києві”: міністр оборони ФРН Пісторіус приїхав в Україну з подарунком

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус несподівано прибув з візитом до Києва і передав українському колезі Олексію Резнікову модель танка Leopard 2.

Про це Резніков повідомив у твітері 7 лютого.

“BREAKING: до Києва прибув “перший” Leopard 2. Їх буде більше. Дякую канцлеру ФРН [Олафу Шольцу], моєму колезі Борису Пісторіусу та німецькому народу. Танкова коаліція на марші… до перемоги!” – написав очільник Міноборони.

Німецьке агентство dpa підтвердило приїзд Пісторіуса до Києва.

Як повідомляється, міністр пообіцяв, що “Україна отримає понад 100 основних бойових танків старішого типу Leopard 1A5 від групи кількох європейських країн”.

Цього ж дня Федеральна рада безпеки Німеччини схвалила постачання Україні 178 танків Leopard 1 із промислових запасів.

Leopard 1 – перший основний бойовий танк, побудований для німецької армії після Другої світової війни. Він вироблявся з середини 1960-х до середини 1980-х років, має слабку броню та стару 105-мм гармату.

Обіцяні раніше Берліном 14 танків Leopard 2 значно сучасніші.

Як писала “Новинарня“, 25 січня уряд Німеччини погодився надати Україні бойові танки Leopard 2 для двох батальйонів. Для початку Німеччина надасть 14 танків зі складів Бундесверу. Берлін також забезпечить логістику та боєприпаси.
Крім того, Німеччина видасть відповідні дозволи партнерам, які мають бажання передати Україні танки цієї моделі з власних складів.

Читайте також:
Leopard 2 для України: Зеленський і Резніков реагують на рішення Німеччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна