Українські зенітники поїхали на навчання роботі з системами ППО SAMP/T: повернуться навесні разом із самими комплексами

Підрозділи українських зенітних ракетних військ відбули на навчання роботі з системами протиповітряної/протиракетної оборони SAMP/T-Mamba, що будуть надані Україні Францією та Італією.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

“Щиро дякую урядам Франції та Італії за ухвалене рішення стосовно надання систем ППО/ПРО SAMP/T-Mamba для захисту України від ракетного терору Росії та посилення системи протиповітряної оборони держави.

Негайно ухвалив рішення про відрядження необхідної кількості підрозділів зенітних ракетних військ на навчання. І вони вже в дорозі“, – зазначив Олещук.

“Чекаємо наших фахівців із нетерпінням, бо навесні вони повернуться в Україну не з порожніми руками, а зі знаннями, уміннями та самими комплексами SAMP/T-Mamba”, – додав командувач.

Система SAMP/T, створена спільним франко-італійським консорціумом, може відстежувати десятки повітряних цілей і перехоплювати десять одночасно. Також вона є єдиною системою європейського виробництва, здатною перехоплювати балістичні ракети.

Раніше повідомлялося, що Франція та Італія поставлять систему SAMP/T-Mamba в Україну вже навесні 2023 року.

Читайте також:
Італія і Франція домовилися про 700 ракет для ЗРК SAMP/T, який готують Україні, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна