Італія і Франція домовилися про 700 ракет для ЗРК SAMP/T, який готують Україні, – ЗМІ

Італія і Франція домовилися про спільне замовлення 700 ракет Aster-30 вартістю 2 млрд євро для франко-італійського зенітного ракетного комплексу SAMP/T. Саме цю систему протиповітряної оборони дві країни планують надати Україні.

Про це повідомило французьке видання l’Opinion, передає 28 січня “Європейська правда”.

Міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню відвідав Рим у п’ятницю, 27 січня, щоб зустрітися зі своїм італійським колегою Гвідо Крозетто. На зустрічі було досягнуто домовленості про закупівлю Aster-30.

“Сьогодні в Римі ми розділили спільну волю продовжувати підтримувати Україну, убезпечити Середземне море перед обличчям нових загроз і нарощувати наші спільні виробничі можливості, зокрема в галузі протиповітряної оборони”, – написав Лекорню у твіттері.

Видання уточнює, що частина ракет залишиться в Італії та Франції. Скільки саме буде надано Україні, невідомо.

Система SAMP/T, створена спільним франко-італійським консорціумом, може відстежувати десятки цілей і перехоплювати десять одночасно. Також вона є єдиною системою європейського виробництва, здатною перехоплювати балістичні ракети.

Напередодні агенція Reuters повідомила, що дві країни вже практично досягли згоди про передачу Україні ЗРК SAMP/T.

Читайте також:
Україна отримає французький зенітний ракетний комплекс SAMP/T, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна