ЗСУ спалили ще одну нафтобазу в Бєлгородській області РФ

У Бєлгородській області РФ спалахнула масштабна пожежа на промисловому об’єкті.

Про це після першої години ночі 4 лютого повідомив губернатор В’ячеслав Гладков, зазначивши, що Борисовський район Бєлгородщини обстріляли Збройні сили України.

За інформацією місцевих телеграм-каналів, горить нафтобаза в смт Борисовка, імовірно зачепило також завод мостових металоконструкцій.

Після сьомої ранку Гладков заявив, що пожежа локалізована, триває її ліквідація. Співробітники підприємства евакуйовані.

За даними російської влади, жертв немає, але голова області оголосив безстроковий “жовтий рівень загрози”.

Контекст

Як відомо, у відповідь на обстріли росіянами цивільної інфраструктури України наші війська вже тривалий час вражають та палять військові арсенали, логістичні, промислові й енергетичні об’єкти в прикордонних областях РФ, насамперед – у Бєлгородській.

Так, 13 жовтня в селищі Октябрський під Бєлгородом – за 40 км від кордону України – пролунали вибухи: підірвано склад боєприпасів та почалася пожежа й детонація боєприпасів. 14 жовтня в Бєлгороді сталася пожежа на електропідстанції, частина міста залишилася без світла. У місті знову було чутно вибухи, ймовірно, працювала також ППО. 15 жовтня один зі снарядів влучив у нафтобазу на території Бєлгородського району.

Надалі такі удари стали регулярними.

Читайте також:
У Бєлгородській області шукають добровольців, які б рили окопи й траншеї, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна