Над Бєлгородом пролетіло бавовнятко – пожежа на підстанції, частина міста без світла

У російському Бєлгороді сталася пожежа на підстанції. Частина міста залишилася без світла.

Про це ввечері в п’ятницю, 14 жовтня, інформують росЗМІ.

Зазначається, в деяких районах було чутно вибухи, ймовірно, працювала ППО.

Водночас губернатор Бєлгородської області РФ В’ячеслав Гладков заявив, що “після обстрілу Бєлгорода загорілася підстанція 110 кВт”.

Фото: Настоящий Гладков/Telegram

“Орієнтовний час перемикання на резервне джерело до 4 годин. Водопостачання в нормі, насоси перейшли на інші лінії живлення”, – написав він.

Раніше Гладков також повідомляв про “обстріл і відсутність світла в області”.

“Внаслідок влучання снарядів є пошкодження в п’яти приватних домоволодіннях, а також обірвало лінію електропередач. Частково відбулося відключення електропостачання в с. Вознесенівка, с. Нежеголь, с. Мар’їне, с. Красне та с. Ленінський”, – додав він.

Напередодні

Ввечері 13 жовтня в селищі Октябрський під Бєлгородом пролунали вибухи – місцева влада повідомила, що підірвано склад боєкомплекту та почалася пожежа й детонація боєприпасів.

Перед тим стало відомо, що в самому місті Бєлгород – за 40 км від кордону України – була повітряна тривога, невідома ракета (чи її уламки) частково зруйнувала технічний і 16-й поверхи житлового будинку.
За однією з версій, це може бути російська ракета С-300. Росіяни ж звично нарікають на ЗСУ.

Крім того, 13 жовтня влада Бєлгородської області заявляла, що ЗС України обстріляли і зруйнували закритий прикордонний пункт пропуску “Шебекино” з російського боку.

Як відомо, саме з Бєлгородської області РФ російські війська регулярно ведуть обстріли через кордон по цивільній інфраструктурі Харкова та інших населених пунктах України.

Читайте також:
В російській Уфі мобілізували пілота просто з літака, пасажирів прогнали, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна