Гарячий день Бєлгорода: російська влада визнала, що ЗСУ підірвали склад боєприпасів

Губернатор Бєлгородської області РФ В’ячеслав Гладков визнав, що пожежа в селищі під Бєлгородом виникла внаслідок ураження й детонації складу боєприпасів. За версією російською влади, причиною цього став обстріл з боку ЗС України.

Відповідне повідомлення поширене в телеграм-каналі Гладкова ввечері в четвер, 13 жовтня.

“У селищі Бєлгородського району внаслідок обстрілу ЗСУ підірвано склад із боєприпасами. Відбулася їхня детонація. За попередніми даними, жертв і постраждалих немає”, – сказано в дописі.

Судячи з повідомлення, детонація триває.

“Жителів зараз вивозитимемо на безпечну відстань. Голова району Володимир Перцев та оперативні служби перебувають на місці”, – написав Гладков.

Також сьогодні

Раніше 13 жовтня росЗМІ і телеграм-канали повідомляли, що ЗСУ обстріляли селище Октябрський під Бєгородом і нібито спричинили пожежу “на цукровому заводі в центрі населеного пункту” (це не так).

“У Білгородській народній республіці «”внаслідок недбалого поводження з електронагрівальними приладами” здетонував черговий склад б/к для мобіків”, – прокоментувало управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

Перед тим стало відомо, що в самому місті Бєлгород – за 40 км від кордону України – була повітряна тривога, невідома ракета (чи її уламки) частково зруйнувала технічний і 16-й поверхи житлового будинку.
За однією з версій, це може бути російська ракета С-300. Росіяни ж звично нарікають на ЗСУ.

Будинок на вул. Губкіна в Бєлгороді після обстрілу

Крім того, влада Бєлгородської області заявляла, що ЗС України обстріляли і зруйнували закритий прикордонний пункт пропуску “Шебекино” з російського боку.

Як відомо, із Бєлгородської області РФ російські війська регулярно ведуть обстріли через кордон по цивільній інфраструктурі Харкова та інших населених пунктах України.

Читайте також:
У Бєлгороді, з якого обстрілюють Харків, на житловий будинок впав “неопізнаний об’єкт”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна