Чорні дні Бєлгорода: у російському місті поцілили в нафтобазу – після будинків, КПП, арсеналу й підстанцій

Третій день поспіль масованим обстрілам піддається район російського міста Бєлгород, що за 40 км від кордону України. Причиною незручностей знову стають українські обстріли інфраструктурних об’єктів, а й ракети ППО ЗС РФ.

Удень в суботу, 15 жовтня, влада Бєлгородської області повідомила, що одним з обстрілів була уражена нафтобаза.

“У нас знову обстріл. Один із снарядів влучив у нафтобазу на території Бєлгородського району“, – сповіщав губернатор В’ячеслав Гладков, публікуючи фото.

Згодом він доповідав, що пожежу загасили і “приступили до ліквідації наслідків”.

Місцеві телеграм-канали дискутують на тему, чому немає сенсу приховувати наслідки обстрілів з боку України – бо платні агенти, “прослушка” та супутники розвідки все одно бачать і верифікують.

У мережі також публікують фотографії уламків ракет, збитих 15 жовтня російською протиповітряною обороною біля Бєлгорода.

Зокрема, великі частини ракети після сьогоднішньої роботи ППО і вибухів у небі показують жителі району Сєвєрний.

Крім того, губернатор Гладков повідомив, що з України “кілька днів поспіль обстрілюється митний пункт пропуску в Шебекиному. Сьогодні було зафіксовано 14 снарядів. Жертв та постраждалих немає”.

У соцмережах поширюють інформацію про те, що жителі Бєлгорода вже змушені укриватися від обстрілів у підвалах і сховищах – так само, як це доводиться робити мешканцям українського Харкова. Крім того, що інфраструктурні та енергетичні об’єкти Бєлгорода потрапляють під удари високоточної української артилерії, на місто падають застарілі російські ракети, а також шкодить власна ППО.

Про це, зокрема, говорить чоловік із підвалу на ролику, що розповсюджується в тік-току – “Пришло наше время сидеть в подвалах”:

Напередодні

Ввечері 13 жовтня в селищі Октябрський під Бєлгородом – за 40 км від кордону України – пролунали вибухи – місцева влада повідомила, що підірвано склад боєприпасів та почалася пожежа й детонація боєприпасів.

Перед тим стало відомо, що в самому місті Бєлгород була повітряна тривога, невідома ракета (чи її уламки) частково зруйнувала технічний і 16-й поверхи житлового будинку.
За однією з версій, це може бути російська ракета С-300. Росіяни ж звично нарікають на ЗСУ.

Крім того, 13 жовтня влада Бєлгородської області заявляла, що ЗС України обстріляли і зруйнували закритий прикордонний пункт пропуску “Шебекино” з російського боку.

14 жовтня в Бєлгороді сталася пожежа на електропідстанції, частина міста залишилася без світла. У місті знову було чутно вибухи, ймовірно, працювала ППО. Внаслідок влучання снарядів були пошкодження в п’яти приватних домоволодіннях, також обірвало лінію електропередач.

Перед тим, 11 вересня, у Бєлгородській області РФ також горіла підстанція, люди сидять без світла.

Як відомо, саме з Бєлгородської області РФ російські війська регулярно ведуть обстріли через кордон по цивільній інфраструктурі Харкова та інших населених пунктах України.

Читайте також:
Ворог вдарив по Харкову із Бєлгородської області РФ: наслідки ранкової атаки. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна