Нове Марсове поле, Львів. ФОТОРЕПОРТАЖ

Дмитро Лиховій
головний редактор “Новинарні

(FB)

Це виглядає як якесь містичне кіно, але це життя. Тобто смерть. Ні, все-таки життя. Життя вічне, здобуте в бою.

Львів. Личаків. Вечір. 245 могил за огорожею великого кладовища. На могилах і над ними, наче витають душі, – вогники, лампадки, ліхтарі, гірлянди, гори квітів. І хрести, прапори, прапори, знову прапори, усміхнені хлопці й дівчата на портретах.

Фото: Дмитро Лиховій / “Новинарня

245 – стільки було станом на середину січня. Зараз вочевидь більше. І це не рахуючи тих, хто на самому цвинтарі.
Ми вперше з початку великої війни виїхали кудись західніше Києва – у сумній справі у Львів. І саме нові поховання на Марсовому полі, що по лівий бік від Личаківського цвинтаря, вразили нас найсильніше.

Довгий стрій по вісім могил у “шерензі”. Він уже вперся в кінець поля, тому почали поховання в другій “коробці”, поруч із першою.

Майже щодня по кілька нових насипів – це видно з дат на таблицях. Ховають львів’ян. І тих, хто служив у львівських частинах. І тих, чиї рідні зараз тут живуть.

Фото: Дмитро Лиховій / Новинарня

На фото – солдати й офіцери, чоловіки й дівчата, добровольці й кадрові, старші й зовсім молоді.

Герої України. Медійні, відомі багатьом зі ЗМІ воїни (ось Димид, ось син колишнього командувача НГУ Аллеров, Моісеєнко, ось ще багато знайомих облич, чоловіки подруг із ФБ). І просто солдати, не менш шановані своїми родинами й друзями.

Прапори держави, підрозділів ЗСУ, НГУ та добровольчих формувань.

Ультрасів “Карпат”, “Дніпра”, “Металіста” позначають шарфи-“рози”.

На всіх могилах – святкові новорічні ялинки.

Фото: Дмитро Лиховій / “Новинарня

“Зайчику…” – на одному з вінків зворушлива остання посвята від коханої.

Біля Марсового поля людно аж до сутінків – сюди приходять рідні, близькі, друзі загиблих. Але вже й поночі на одній із могил сидить молода вдова.

Один із сотень нових цвинтарів цієї довгої, старої, кривавої війни. В якій ми помстимося і переможемо.

Запам’ятаємо її ціну і вшануємо кожного героя.

Тільки хай все це буде не дарма.

Фотогалерея з кладовища:

Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_1 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_2 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_3 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_4 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_5 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_6 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_7 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_8 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_9 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_10 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_11 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_12 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_13 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_14 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_15 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_16 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_17 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_18 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_19 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_20 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_21 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_22 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_23 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_24 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_25 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_26 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_27 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_29 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_31 Львів - Марсове поле - поховання загиблих на війні з Росією - січень 2023_32
<
>

Читайте також:
На фронті загинув голова фракції “ЄС” у Львівській райраді, воїн ЗСУ Тарас Жеребецький


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна