“Вантаж, набагато дорожчий за готівку”: Нацбанк Чехії подарував Україні броньовані авто для перевезення поранених з фронту

Національний банк Чехії передав для України дві броньовані вантажівки для перевезення готівки, які переобладнають для евакуації важкопоранених українських військових.

Про це повідомив проект “Подарунок для путіна / Зброя для України”, який збирає в Чехії гроші на допомогу українській армії, пише сайт ProUkraїnu.

Автомобілі назвали “Бонні” і “Клайд” – на честь відомого американського дуету гангстерів.

“У кожну з цих машин поміщалося чимало готівки. Але тепер вони їздитимуть із набагато дорожчим вантажем. Вони будуть нести надію на порятунок людських життів”, – зазначили представники проєкту “Подарунок для путіна”.

Благодійна організація Team 4 Ukraine переробить “Бонні” та “Клайда” на гігантські санітарні машини для евакуації важкопоранених бійців з передової.

Довідково

Проект під іронічною назвою “Подарунок для Путіна” анонсував на початку травня 2022 року бізнесмен Далібор Дєдек. Зібрані кошти під егідою міністерства оборони Чехії використовуються для закупівлі військової техніки чеських виробників і постачальників відповідно до потреб української армії.

Донори можуть сприяти придбанню зброї та спорядження для військових в Україні через благодійний інтернет-магазин на сайті zbraneproukrajinu.cz.

На сайті зазначено, що на зброю для України вже було зібрано майже 383 мільйони крон від приблизно 99 тисяч вкладників. На зібрані кошти закупили, наприклад, 15 мобільних комплексів ППО “Віктор” чеського виробництва та модернізований танк Т-72 під назвою “Томаш”.

Читайте також:
Міністерка оборони Чехії потролила Путіна, одягнувши футболку з “посланням” до нього

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна