Зеленський і прем’єрка Данії – з візитом у Миколаївській області. ВІДЕО

Під час робочої поїздки на Миколаївщину президент України Володимир Зеленський провів нараду з керівництвом регіону та обласного центру, командуванням ОУВ “Херсон”, а також очільниками силових відомств Миколаївської області. Із президентом приїхала глава уряду Данії.

Про це в понеділок, 30 січня, повідомила пресслужба глави держави.

“Учасники обговорили оперативну ситуацію на півдні України, наслідки ракетних і дронових атак з боку Росії. У цьому контексті було розглянуто питання поточного стану енергетичної інфраструктури регіону, засобів її захисту й темпів відновлення”, – йдеться в повідомленні.

Також ішлося про відбудову закладів освіти Миколаївщини.

Крім того, учасники наради обговорили питання коротко- й довгострокового відновлення економіки області та створення робочих місць.

Разом з прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен Зеленський відвідав поранених українських військових у шпиталі в Миколаєві.

Також Зеленський і Фредеріксен відвідали Миколаївський морський торговельний порт, де, зокрема, оглянули резервуари для зберігання олії, зруйновані внаслідок атак ворожих ракет і безпілотників.

Із перших днів повномасштабного вторгнення Данія допомагає Миколаєву та підтримує місто, над яким “узяла шефство” щодо повоєнного відновлення.

Крім іншого, пані Фредеріксен показали зруйновану російською ракетою будівлю ОДА:

Читайте також:
Прага надає Києву та Миколаєву сотні обігрівачів та інше обладнання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна