У Мелітополі “кадирівці” зґвалтували пропагандистку з РФ, а оператора побили, – ЗМІ

В тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області “кадирівці” зґвалтували російську пропагандистку з телеканалу НТВ Ольгу Зєнкову та побили оператора.

Пр це повідомляє телеграм-канал “Ищи своих”.

Зазначається, що цю тему в РФ заборонили висвітлювати в новинах, щоб не дискредитувати армію країни-агресорки, утім телеканал звернувся з цього приводу до слідчого комітету Росії.

У мережі оприлюднено лист російської телекомпанії НТВ до слідкому РФ з проханням допомогти у розслідуванні злочинів, скоєних проти їхньої знімальної групи.

У цій заяві зазначено, що їхня журналістка Ольга З. та оператор Артем Єпіфанов перебували у місті Мелітополь за редакційним завданням. 17 січня вони вечеряли в ресторані “Воронцовський”, коли на них напали чоловіки в камуфляжній формі, які представилися “бійцями батальйону “Ахмат”.

Внаслідок інциденту оператор Епіфанов отримав травми середньої тяжкості, а пропагандистку зґвалтували.

Представники телеканалу скаржаться, що “органи правопорядку”, підконтрольні окупантам, відмовилися розслідувати цю справу, а “гауляйтер” (так званий “тво губернатора” окупованої території Запоріжжя) Євген Балицький не відповів на звернення.

На сайті НТВ зазначається, що Ольга Зєнкова дійсно у них працює. Вона народилася в Єкатеринбурзі 21 липня 1983 року. Отримала професію “телеведуча”. На сайті НТВ її помістили у розділ “кореспонденти в регіонах”.

Ця російська журналістка перебуває під санкціями РНБО України за антиукраїнську пропаганду, її також внесено у базу сайту “Миротворець”.

Щодо оператора Єпіфанова, він теж працює на НТВ і теж внесений у базу “Миротворець”. Раніше він знімав російські пропагандистські ролики на окупованій частині Луганської та Донецької областей.

Читайте також:
СБУ ідентифікувала ватажка кадирівців, який керував “каральними рейдами” на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.