На Луганщині триває депортація місцевих мешканців до Росії, – ОВА

На окупованій території Луганської області російські окупанти депортують місцевих жителів до РФ, а в їхні будинки заселяються російські військові.

Про це повідомила пресслужба обласної адміністрації в понеділок, 30 січня.

“В останні дні масово вивозять людей з Попівки на Сватівщині. Наказали приготуватися іншим прилеглим населеним пунктам, зокрема Сватовому. Про бажання виїхати у місцевого населення ніхто не запитує, куди всіх везуть і де розміщуватимуть серед зими – теж. У принципі, росіянам байдуже. Головне – звільнити будинки для своїх воїнів”, – йдеться у повідомленні.

В ОВА нагадали про аналогічний крок росіян у Підгорівці поблизу Старобільська, де кілька місяців росіяни жили в будинках місцевих мешканців – і тих, що через окупацію залишили будинки та поїхали, і тих, кого вивезли.

“А коли потрібно було їхати ближче до фронту, виявилося, що будинки спорожніли – загарбники вивезли все, що хотіли. Така сама ситуація спостерігалася і в сусідньому Половинкиному”, – зазначили в ОВА.

Водночас у січні членів сімей мобілізованих на окупованій території регіону також почали вивозити з Луганська до РФ.

“Вони розраховують на те, що там їх чекають, але пільги і можливе житло росіяни обіцяють лише у віддалених районах рф, звідки самі при можливості тікають. Втім, на думку загарбників, цей крок додатково мотивуватиме жителів окупованої Луганщини вступати до лав армії рф. Ланцюг логіки – чекали на росію вдома, відмовляючись від можливості уїхати і оселитися де забажаєш, тепер великі міста для них закриті”.

Читайте також:
З Луганська евакуюють кадрових військових РФ, – Генштаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна