Зеленський затвердив санкції проти перевізників російських військ залізницею

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки про санкції проти 185 юридичних та фізичних осіб, яких Росія використовує для перевезення залізницею особового складу і військової техніки.

Про це йдеться в указі президента, оприлюдненому 28 січня.

“Сьогодні я підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо санкцій проти юридичних та фізичних осіб, яких використовує держава-агресор, щоб перевозити залізницею військову техніку та солдатів. Йдеться про 185 компаній та осіб. Їхні активи в Україні блокуються, наявне майно буде використовуватися для нашої оборони. Ми будемо працювати над тим, щоб аналогічне блокування було застосоване й іншими країнами”, – сказав Зеленський у вечірньому зверненні.

Президент подякував усім, хто допомагає посилювати санкції проти Росії, а також розслідувачам, які викривають “шляхи, що використовує держава-терорист, намагаючись обійти санкції”.

В опублікованому на сайті президента санкційному списку 3 фізичні особи і 182 юридичні.

Читайте також:
Рада ЄС продовжила на пів року санкції проти РФ через війну в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна