Рада ЄС продовжила на пів року санкції проти РФ через війну в Україні

Рада ЄС у п`ятницю вирішила продовжити на шість місяців, до 31 липня 2023 року, обмежувальні заходи, спрямовані проти окремих секторів економіки РФ. 

 Про це у п’ятницю, 27 січня, йдеться в пресрелізі Ради ЄС.

Зазначається, що ці санкції, вперше запроваджені у 2014 році у відповідь на дії росії, що дестабілізують ситуацію в Україні, були значно розширені з лютого 2022 року через неспровоковану та невиправдану військову агресію росії проти України.

Наразі вони складаються з широкого спектру галузевих заходів, включаючи обмеження торгівлі, фінансів, технологій і товарів подвійного призначення, промисловості, транспорту та предметів розкоші.

Вони також охоплюють заборону на імпорт або транспортування морської сирої нафти та певних нафтопродуктів з росії до ЄС, санкції проти кількох російських банків, а також призупинення мовлення та ліцензій кількох підтримуваних кремлем каналів дезінформації.

Окрім економічних санкцій проти російської федерації, ЄС ввів різні типи заходів у відповідь на дестабілізуючі дії росії проти України.

Серед них: обмеження економічних відносин із незаконно анексованим Кримом і містом Севастополь, а також непідконтрольними українському уряду територіями Донецької та Луганської областей; індивідуальні обмежувальні заходи (заморожування активів і обмеження на поїздки) щодо широкого кола фізичних та юридичних осіб, а також дипломатичні заходи.

Читайте також:
Японія запроваджує нові санкції проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна