Тищенка виключили з фракції “Слуга народу”

Народного депутата Миколу Тищенка виключили зі складу парламентської фракції “Слуга Народу”. Напередодні його виключили також з однойменної політичної партії.

Про це повідомила в п’ятницю, 27 січня, речниця фракції Юлія Палійчук.

“За результатами внутрішньофракційного опитування, яке було розпочато напередодні, прийнято рішення виключити Тищенка Миколу Миколайовича зі складу депутатської фракції політичної партії «Слуга Народу»”, – написала вона.

Контекст

26 січня стало відомо, що народний депутат від “Слуги народу”, один із лідерів партії влади Микола Тищенко імовірно перебуває в Таїланді. Посольство анонсувало його зустріч з “українською громадою” і Бангкоку 27 січня.

Поїздка Миколи Тищенка до Таїланду відбувається вже після того, як Рада нацбезпеки під керівництвом президента Володимира Зеленського 23 січня ухвалила рішення про заборону державним службовцям і народним депутатам виїжджати за кордон без підтвердженого службового відрядження.

Рішення РНБО прийняте після скандалу з заступником генпрокурора Олексієм Симоненком, який у кінці 2022 року з’їздив у новорічну відпустку в Марбелью, до Іспанії, використавши авто й охоронців бізнесмена Григорія Козловського. За даними “УП“, Симоненко через це написав заяву про звільнення з посади і був відправлений у відставку.

Під час суворого карантину 2020 року Тищенкові зійшло з рук продовження роботи його ресторану “Велюр” у Києві.

Читайте також:
У Києві “слуга народу” Тищенко влаштував вечірку, поліція відкрила справу за порушення карантину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна