Заступник генпрокурора Симоненко їздив у відпустку в Іспанії на авто підприємця Козловського, – ЗМІ

Заступник генерального прокурора України Олексій Симоненко під час повномасштабної війни їздив у відпустку в Іспанію на “Мерседесі” львівського підприємця, директора ТзОВ “Винниківська тютюнова фабрика” Григорія Козловського, а супроводжував Симоненка охоронець Козловського.

Про це в п’ятницю, 20 січня, повідомив журналіст “Української правди” Михайло Ткач у Facebook.

“Продовжуємо розповідати про новорічні канікули наших українських еліт. Заступник генерального прокурора України Олексій Симоненко. Марбелья (Іспанія). Фото опублікувала дружина Симоненка в інстаграм. За інформацією джерел у правоохоронних органах, Симоненко перебував у відпустці за кордоном 10 днів”, – написав журналіст у соцмережі.

Фото з інстаграму дружини Олексій Симоненка

За даними його джерел, Симоненко покинув Україну 30.12.2022 через пункт пропуску”Краковець” на автомобілі “Мерседес” ВС0001ХН, разом із Віктором Деркачем, який був за кермом. А повернувся в Україну 08.01.2023 через Краковець разом із Романом Серетком (за кермом) на тому ж авто.

Автомобіль, на якому подорожував Симоненко, зареєстрований на компанію ТОВ “Холдинг “Гранд готель””. Вона належить дружині дуже відомого львівського підприємця, ексдепутата облради Григорія Козловського.

“Правоохоронці рівня Симоненка не можуть не знати, чим саме займається людина, яка має стосунок до ТОВ “Винниківська тютюнова фабрика”, почесний президент ФК “Рух” та власник улюбленого з початку повномасштабного вторгнення Росії серед нашої еліти готелю у Львівській області “Emily Resort”, який гостинно, а іноді навіть безкоштовно, приймає топ-посадовців на ночівлю, тиждень, місяць”, – пише Ткач.

Григорій Козловський

За його словами, Серетко, який завозив заступника генпрокурора в Україну, є охоронцем Козловського.

“Якщо подивитись у відповідному додатку, як записаний у телефонах пан Серетко, то записаний він як охоронець Козловського та начальник охорони того самого готелю “Emily Resort”, – зазначає журналіст-розслідувач.

Марбелья

Деркач, який вивозив Симоненка з України на машині Козловського, у 2016-2018 роки подавав декларації про майновий стан як працівник управління Держслужби спецзв’язку та захисту інформації у Львівській області.

Ткач ставить питання:

  • Як пройшла десятиденна новорічна відпустка заступника генпрокурора Симоненка в сонячній Іспанії?
  • Що аж настільки пов’язує тютюнового бізнесмена Козловського із заступником генпрокурора?
  • Скільки або як Симоненко сплатив Козловському за послугу “перетин кордону” з водієм-охоронцем?
  • Як охоронці пана Козловського виїжджають з країни?
  • Що взагалі відбувається?

Читайте також:
Мільярдна застава: Офіс генпрокурора визначився із запобіжним заходом для Порошенка, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна