Після заборони депутатам відпочивати за кордоном “слуга народу” Тищенко поїхав у Таїланд “взаємодіяти з українською громадою”

доповнено

Один із лідерів владної партії “Слуга народу” Микола Тищенко виїхав за кордон – імовірно, на відпочинок у Таїланд, однак подав цю поїздку як службову. Принаймні посольство України в Бангкоку запрошує на зустріч із Тищенком.

“Шановні громадяни України! Посольство запрошує вас на зустріч з народним депутатом України 9-го скликання паном Миколою Тищенком для обговорення питань покращення взаємодії з представниками української громади в Королівстві Таїланд.
Захід відбудеться 27 січня о 16.30 за адресою: Hotel “Novotel” 566 Ploenchit Road, Lumpini, Patumwan 10330 Bangkok”, – сказано в анонсі на сторінці диппредставництва.

Амбасада закликає українців у Таїланді реєструватися на зустріч та викласти свої запитання і пропозиції до народного депутата і гугл-формі.

Ресторатор і нардеп Микола Тищенко донедавна був головою київського міського осередку партії “Слуга народу”. Також його називають одним із фаворитів офісу президента України.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у коментарях в фейсбуці зазначив, що Тищенко не оформляв відрядження для поїздки в Таїланд.

Керівництво “Слуги народу” оперативно виключило Тищенко з партії.

Контекст

Поїздка Миколи Тищенка до Таїланду відбувається вже після того, як Рада нацбезпеки під керівництвом президента Володимира Зеленського 23 січня ухвалила рішення про заборону державним службовцям і народним депутатам виїжджати за кордон без підтвердженого службового відрядження.

Рішення РНБО прийняте після скандалу з заступником генпрокурора Олексієм Симоненком, який у кінці 2022 року з’їздив у новорічну відпустку в Марбелью, до Іспанії, використавши авто й охоронців бізнесмена Григорія Козловського. За даними “УП“, Симоненко через це написав заяву про звільнення з посади і був відправлений у відставку.

Коментар

Блогер Роман Шрайк нагадав, що під час суворого карантину 2020 року Тищенкові зійшло з рук продовження роботи його ресторану “Велюр” у Києві.

“Кілька днів тому президент заборонив чиновникам та депутатам виїжджати за кордон, якщо це не службове відрядження. Але ж у нас є, б***, недоторканний “слуга народу”. Микола “Котлета” Тищенко, ресторану якого на локдаун було насрати, і Коля від цього ніяк не постраждав, незважаючи на те, що скандал був сильний.

А зараз Колі дуже хочеться на пляж. Але як же рішення президента? Та як два пальці. Вигадуємо відліхтарне відрядження до Таїланду і вуаля! Такого сцяння у вічі я давно не пам’ятаю”, – пише Шрайк у телеграмі.

Читайте також:
У Києві “слуга народу” Тищенко влаштував вечірку, поліція відкрила справу за порушення карантину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна