Пентагон не відкидає передачу винищувачів F-16 Україні, Данілов теж натякає

У Пентагоні допустили передачу Україні американських винищувачів F-16, зазначивши, що «нічого не збираються знімати з порядку денного».

Про це під час брифінгу заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Однак, як підкреслила Сінх, F-16 — складна система озброєнь, яка вимагатиме тривалого навчання.

“Ми даємо системи ППО, навчаємо українців працювати із Patriot. Ми бачили, як неймовірно вони використали низку повітряних можливостей, які надаємо не лише ми, а й інші країни. Щодо подальших кроків, то я не збираюся випереджати будь-які пакети допомоги, які ще не були анонсовані, або рішення президента та міністра оборони”, — додала вона.

Раніше заступник радника Білого дому з питань національної безпеки Джон Файнер заявив, що США будуть “дуже обережно” обговорювати ідею постачання винищувачів Україні з Києвом та його союзниками.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов опублікував відео із технічними характеристиками F-16. Жодних деталей, чи ухвалено відповідне рішення, не наводиться.

Читайте також:
Lockheed Martin готова збільшити виробництво F-16 на тлі війни в України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна