У Севастополі вшанували пам’ять жертв ракетного удару по Дніпру, – ЗМІ

У центрі Севастополя принесли квіти на згадку про жертв обстрілу житлового будинку в Дніпрі.

Про це в середу, 18 січня, повідомляє кореспондент “Крим.Реалії”.

Квіти, пов’язані чорною жалобною стрічкою, принесли до стелі, присвяченої Києву. Алея зі стелою розташована біля площі Нахімова поблизу будинку міської адміністрації Севастополя.

“Після трагедії квіти приносили також до пам’ятника Тарасу Шевченку, співробітники комунальних служб їх прибирали. На стінах деяких будинків у Нахімівському районі було помічено намальовані крейдою символічні зображення “жовтої стрічки”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням кореспондента “Крим.Реалії”, у церквах замовляють поминальні служби за жертвами обстрілу в Дніпрі.

Тим часом у Криму почали переслідувати тих, хто у соцмережах звинувачує російську армію в ракетному ударі по житловому будинку в Дніпрі.
Так, мешканку Сак Ганну Горозій (Нестерову) оштрафували на 30 тисяч рублів за звинуваченням у «дискредитації» армії Росії за публікації в соцмережах і месенджерах про руйнування армією РФ багатоквартирного житлового будинку в Дніпрі.

Передісторія

Ракетним ударом по багатоповерхівці в Дніпрі 14 січня було повністю зруйновано під’їзд – від 1-го до 9-го поверху. У цих квартирах могли перебувати понад 100 людей.

Станом на ранок 17 січня було відомо про більш як 40 загиблих, пошуки ще 25 осіб тривали.

За повідомленням ДСНС, станом на 13:00 17 січня пошуково-рятувальні роботи у Дніпрі завершено. Тоді офіційні структури повідомляли про 44 загиблих, невдовзі число жертв зросло до 45 (з них 6 дітей).

39 людей врятовані. 79 – поранені. Із них 19 осіб перебувають у лікарнях (четверо – в реанімації). 20 осіб зниклі безвісти.

Повітряні сили ЗСУ заявили, що будинок у Дніпрі зруйнувала російська ракета Х-22.

“14 січня 2023 року із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3 ВКС РФ по території України було випущено п’ять крилатих ракет Х-22. Пуски здійснювались із Курської області та з акваторії Азовського моря. Одна із ракет Х-22, запущена з району Курської області близько 15 год. 30 хв. 14 січня 2023 року, влучила в багатоповерхівку у м. Дніпро (по вул. Набережна Перемоги). Радіолокаційними засобами виявлено приблизне місце запуску, висота, швидкість польоту. Жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22, немає”, – ідеться в спеціальній заяві командувача Повітряних сил.
Він підкреслив, що ЗСУ наявними засобами не може збивати ракети Х-22, а при застосуванні із великих відстаней відхилення ракети від цілі може становити сотні метрів.

Президент Зеленський після ракетних ударів РФ закликав Захід надати Україні потужнішу зброю.

Читайте також:
Корбан оголосив $25 тис. винагороди за інформацію про російського пілота, який запустив ракету по багатоповерхівці в Дніпрі

Журналісти знайшли кількох осіб, імовірно причетних до удару по будинку в Дніпрі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна