ГУР попередив журналістів про те, що їх спробують використати для ІПСО росіяни від імені західних ЗМІ

Головне управління розвідки МО України попередило, що найближчим часом очікується “комплексне та масштабне вкидання ворогом фейкових новин, яке здійснюватиметься із залученням усього спектру сучасних інформаційних засобів та спрямоване на підрив довіри до України з боку західних партнерів”.

Про це йдеться в повідомленні ГУР МОУ вранці в неділю, 15 січня.

За оцінками воєнної розвідки України, спецслужби країни-агресора планують від імені популярних західних видань звертатися до українських журналістів із пропозиціями надавати інформацію про стан української економіки, політичну ситуацію в державі та діяльність ЗСУ.

“Метою спецслужб країни-терориста є зменшення військової допомоги Україні від іноземних партнерів, а також збір інформації про Збройні сили України та військово-промисловий комплекс нашої держави”, – зазначили в ГУР.

Розвідка закликала журналістську спільноту уважно перевіряти джерела, з яких надходять пропозиції про співпрацю.

Читайте також:
РФ намагається створити двомільйонну армію, незабаром оголосять нову хвилю мобілізації, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна