РФ намагається створити двомільйонну армію, незабаром оголосять нову хвилю мобілізації, – ГУР

Росія прагне створити двохмільйонну армію. Воєнна розвідка України не виключає, що російська влада найближчими тижнями оголосить проведення чергової хвилі мобілізації.

Про це в п’ятницю, 13 грудня, повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Призвати можуть до 500 000 росіян на додачу до тих 300 000, що були мобілізовані під час першої хвилі.

Перші мобілізовані після нетривалої підготовки направляються у зону бойових дій. Призов ще 500 000 дозволить ворогу створити стратегічні резерви.

“За оцінками воєнної розвідки України, масштаб мобілізаційних заходів, які проводить країна-агресор, свідчить про плани її керівництва створити армію чисельністю близько двох мільйонів осіб”, – повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони.

Підготовка до оголошення нової хвилі призову вже почалася. На законодавчому рівні вносяться зміни у російські закони, які регламентують проведення мобілізації. Також триває активна підготовка навчальних центрів.

“За оцінками воєнної розвідки України, масштаб мобілізаційних заходів, які проводить країна-агресор, свідчить про плани її керівництва створити армію чисельністю близько двох мільйонів осіб”, – повідомили в ГУР.

Читайте також:
Резніков попередив росіян: за тиждень в РФ буде нова мобілізація й закриють кордони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна