Резніков попередив росіян: за тиждень в РФ буде нова мобілізація й закриють кордони

Міністр оборони України Олексій Резніков попередив громадян Росії, що керівництво їхньої країни готується до нової мобілізації і за тиждень планує закрити кордони РФ та Білорусі.

Про це йдеться у відеозверненні глави МОУ, оприлюдненому ввечері 30 грудня.

“Напередодні нового року я звертаюся до громадян Росії, які є військовозобов’язаними. Насамперед це стосується жителів великих російських міст. Я точно знаю, що у вас залишився приблизно один тиждень, поки ще є хоч якийсь вибір. На початку січня російська влада закриє кордони для чоловіків, потім оголосить воєнний стан і почне чергову хвилю мобілізації. Кордони теж будуть закриті і в Білорусі”, – сказав Олексій Резніков.

“Коли ви підете на війну, де можете загинути або стати калікою на все життя, за що конкретно ви будете воювати?” – риторично запитав він.

Глава МОУ при цьому також розкритикував “план” російських військових, які уже 10 місяців стверджують, що усе йде “за планом”.

“За цим “планом” у зонах набирають десятки тисяч зеків у приватну військову компанію. Власнику цієї компанії дозволено витирати ноги об кадрових російських військових. Хоча простих людей кидають у в’язниці за “дискредитацію армії”, – сказав міністр.

За цим планом, стверджує Резніков, росіяни уже пів року безуспішно штурмують невелике українське місто Бахмут, поклавши там десятки тисяч солдатів.

Також згідно “з планом” окупантів Швеція і Фінляндія закінчують вступ до НАТО, хоча рік тому ці країни хотіли зберегти нейтралітет.

На думку міністра оборони, керівництво Росії вже давно розуміє, що затія з війною проти України обернулася для них катастрофою: “В інтересах Росії – якомога швидше цю війну закінчити”.

“Ті люди, які розв’язали криваву бійню. Які вчинили жахливі воєнні злочини, тепер кажуть вам, що треба згуртуватися і захистити Росію. Тому що кругом вороги.

Вони залякують вас тим, що в разі поразки над усіма росіянами нібито вчинять розправу, заберуть нажите непосильною працею, організовують трибунал тощо. Це брехня. Вас знову обманюють”, – додав глава МОУ.

Насправді російські можновладці хочуть захистити себе і своє становище та багатство, наголосив Резніков.

“Вони можуть розповідати, що є якийсь “план Б”. Якась таємна зброя. Що незабаром знову почнуться перемоги. Але весь їхній план у тому, щоб затягнути війну. Щоб убити якомога більше людей і загнати ситуацію в глухий кут. Ви підете вмирати тільки заради цього”, – підкреслив він.

“Тепер я скажу не як міністр оборони, а як юрист. Усі громадяни Росії, безумовно, побічно заплатять за розв’язану війну. Через нинішніх керівників Росія буде змушена протягом кількох поколінь компенсувати завдані Україні збитки”, – додав Резніков.

Контекст

Президент РФ Путін оголосив часткову мобілізацію на війну проти України 21 вересня. Під час “першої хвилі” цієї мобілізації восени, за словами Путіна, було рекрутовано щонайменше 300 тисяч людей. У складі окупаційних військ в Україні начебто перебуває 150 тисяч мобілізованих.

Наприкінці жовтня Путін заявив, що “часткова мобілізація” закінчена. Однак, за даними Генштабу ЗСУ, Росія продовжує мобілізацію в прихованому режимі, незважаючи на офіційні заяви про її завершення.

За висновком керівника ГУР МОУ Буданова, російське керівництво ухвалило рішення про початок нової хвилі мобілізації з 5 січня 2023 року через брак живої сили.

Читайте також:
“Дикий і Лиховій” на YouTube-каналі “Новинарні”: у чому неправий Залужний. Війна в грудні 2022

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна