В Україні стартує великий інформаційний телеканал, на якому підозріло багато людей “від Медведчука”. Але є й Бенюк

В Україні на 22 січня вийде в ефір новий загальнонаціональний інформаційний канал Ukrainе World News.

На UWN працюватиме частина керівників, ведучих та журналістів, скомпрометованих роботою на каналах “пулу Медведчука” – “112 Україна”, ZIK, News One, а також на проросійському каналі “Наш”. Однак також новий канал залучає до роботи медійників із колишніх “каналів Порошенка”, центральних мовників, “Кварталу 95” та навіть партійця ВО “Свобода” Богдана Бенюка.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив “Детектора медіа” з посиланням на організаторів нового медіа.

Власником каналу названий бізнесмен Віталій Кропачов, відомий за веденням газового, вугільного, машинобудівного та інших бізнесів. Його вважали “неформальним куратором вугільної галузі” за часів президента Порошенка.

Ще у 2019 році він купив канал “Так TV”, який має супутникову ліцензію. 2022 року він придбав ліцензію на цифрове мовлення “4-го каналу”, що раніше належав депутатові від “Слуги народу” Олексію Ковальову, а також компанію “Ера продакшн”. Невдовзі після продажу ліцензії майно “4-го каналу” було заарештоване, а потім передане Держкіно, адже Ковальов перейшов на бік Росії; потім його вбили. 6 жовтня 2022 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію “4-го каналу”, яку купив Кропачов, із брендом “Так TV”.

“Я вирішив створити медіа, яке б розповідало українцям та всьому світу про те, що відбувається в нашій країні. Саме зараз усі повинні мати доступ до достовірної інформації, бо від цього залежить майбутнє, а інколи й наше життя. Ukraine World News — про героїчних людей, про боротьбу з агресором, про відновлення економіки. Про те, чим кожен — українець чи громадянин будь-якої країни світу – може підтримати Україну вже сьогодні”, — йдеться в заяві Кропачова.

Також на Ukraine World News розповіли про команду ведучих та формати, які планує виробляти канал.

Головним редактором нового каналу став Сергій Харченко, який співпрацював з Tribune Media Company, Foreign Affairs, BBC, StopFake, UNITED24.

Директором телеканалу Ukraine World News буде Тетяна Дємєнєва. Директором супутникового телеканалу “Так ТВ Центр+” (виходить на супутнику під назвою Ukraine World News) став Дмитро Скідан, який працював на каналі “112 Україна” технічним директором. Генеральною продюсеркою каналу стала Ольга Гіржева (раніше працювала на каналі NewsOne, у проєктах Савіка Шустера, а також на “Першому національному” та “Україні”).

Серед ведучих каналу — Андрій Булгаров, який раніше працював на каналах “Україна 24”, “Еспресо” та ICTV. На UWN він працюватиме в ефірі головного токшоу, а також у підсумковому щоденному проєкті.

Активіст ВО “Свобода” Богдан Бенюк, народний артист України та очільник Київського академічного драматичного театру на Подолі – вестиме щоп’ятниці власний спецпроєкт.

Колишній громадянин Росії Валерій Жидков, сценарист і телеведучий, один з авторів студії “Квартал 95”, готує для UWN стендап-проєкт.

Петро Мага на UWN вестиме аналітичний проєкт. Раніше він був співведучим у токшоу “Свобода слова Савіка Шустера” та Шустер LIVE, багато років працював на каналі “112 Україна” Медведчука, зокрема вже після запровадження санкцій РНБО.

Ведуча Альбіна Підгірняк, яка раніше працювала на каналах “1+1” і “Суспільне”, вестиме токшоу на телеканалі UWN.

Інна Мірошниченко, ексведуча медіахолдингу “Live.Network”, вестиме на UWN  одразу три проєкти: соціальне токшоу, вечірнє шоу  й інформаційну програму.

Кирило Воронько та Валерія Коломієць — колишні журналісти й телеведучі телеканалу “Інтер” — на UWN вони будуть ведучими щогодинних та вечірніх випусків новин.

Дмитро Пустовіт, який раніше працював на телеканалах “Прямий” і “Live.Network”, стане ведучим підсумкового новинного проєкту, інформаційного токшоу, а також матиме власну авторську програму.

Також канал веде перемовини про створення спільних проєктів з Олександром Колодієм і командою інтернет-проєкту “Система”, у тому числі підсумкової програми та аналітичного токшоу на UWN. Раніше Колодій працював на проросійському каналі “Інтер”, потім 12 років був радником та прессекретарем депутата й урядовця часів Януковича Юрія Бойка, останнього співочільника партії “ОПЗЖ”. Звільнився з посади у грудні 2021 року.

Студія майбутнього каналу розташована в Києві біля станції метро “Нивки”.

За інформацією джерела “Детектора медіа”, до розбудови каналу причетна компанія VisionHouse, яка раніше будувала “112”, NewsOne, ZIK, “Прямий канал”, “Наш” та інші інформаційні канали.

Контекст

Зі слів Дмитра Скідана в коментарі “ДМ” випливає, що новий канал не планує транслювати національний телемарафон “Єдині новини”. “Ми будемо робити те саме, але без участі у спільному марафоні”, — сказав він. Відсутність намірів транслювати спільний марафон підтвердила й Ольга Гіржева, сказавши, що чекає остаточного рішення щодо цього.

Нагадаємо, рішення Ради національної безпеки і оборони “Щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану” від 18 березня постановило, що всі інформаційні телеканали, які мають загальноукраїнську ліцензію, повинні транслювати спільний телемарафон. Саме через невиконання цієї вимоги “Прямому каналу”, “Еспресо” і “5-му каналу” вимкнули цифровий ефір у мережі Т2.

Читайте також:
Естонія також припиняє мовлення телеканалу “Дождь” – услід за Латвією та Литвою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна