Суровікін більше не командує угрупованням військ РФ в Україні: замість нього призначили Герасимова

Російський генерал Сергій Суровікін більше не командує об’єднаним угрупованням військ РФ у війні проти України – замість нього на цю посаду призначено начальника генштабу РФ Валерія Герасимова, а Суровікін став його заступником.

Про такі зміни повідомило “міністерство оборони” держави-агресора.

Також заступниками Герасимова наказом “міністра оборони” Сергія Шойгу призначені головком сухопутних військ РФ Олег Салюков та заступник начальника генштабу генерал-полковник Олексій Кім.

Як пояснили в міністерстві, “підвищення рівня керівництва спеціальною військовою операцією пов’язане з розширенням масштабу задач, що вирішуються під час її проведення,  необхідністю організації більш тісної взаємодії між видами і родами військ та підвищенням якості всіх видів забезпечення й ефективності управління угрупованнями військ”.

Таким чином, генерал Суровікін, якого після призначення командувачем об’єднаним угрупованням військ РФ в Україні дуже розхвалювали російські ЗМІ, пробув на цій посаді лише три місяці. Саме з його тактикою пов’язували масовані удари по об’єктах енергетичної інфраструктури України. Суровікін також після свого призначення говорив про можливість “непростих рішень” щодо Херсона. Незабаром після цього російські війська вийшли з Херсона та з правого берега Дніпра.

Сергій Суровікін

Напередодні цієї ротації російські ЗМІ неофіційно повідомляли також про призначення начальником головного штабу сухопутних військ РФ генерал-полковника Олександра Лапіна, який до кінця жовтня 2022 року був командувачем угрупуванням російських військ “Центр” у війні проти України. Після “здачі” Лиману його жорстко розкритикували глава Чечні Рамзан Кадиров та ватажок угруповання “ПВК Вагнера” Євген Пригожин, після чого Лапіна поступово змістили з керівництва угрупованням.

Читайте також:
“Людина Суровікіна-Пригожина”: в РФ знов змінили командувача військ “Захід”, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна