Стартував мультсеріал “Пес Патрон”. ВІДЕО

В YouTube відбулася прем’єра першої серії мультсеріалу про пса Патрона, який служить у Держслужбі з надзвичайних ситуацій України.

Епізод під назвою “Зруйнований міст” оприлюднений 7 січня на новому каналі Patron The Dog. За перші 10 годин він набрав понад 25 тисяч переглядів.

Серія починається з розмови Патрона з його другом, котом Томом. Приятелі обговорюють, як проходить робочий день Патрона. Псу надійшов сигнал про зруйнований міст – отже, він має діяти і знешкоджувати вибухівку.

Це грантовий проєкт, який виконується за підтримки USAID у партнерстві з UNICEF. Він спрямований на підвищення рівня знань щодо мінної небезпеки серед дітей.

Мультфільм виходить також з англійськими субтитрами.

Режисерка анімації – Анастасія Фалілеєва, авторка ідеї та сценаристка – Саша Рубан.

У мультфільмі звучать голоси відомого коміка й волонтера Василя Байдака, співачок Даші Астаф’євої і Наді Дорофеєвої, актора серіалу “Танька+Володька” Тараса Стадницького, репера Позитива тощо. Головний саундтрек “Пес Патрон” виконує гурт Karta Svitu.

Український собака-сапер Патрон після початку російського вторгнення став талісманом ДСНС України. Пес породи джек-рассел-тер’єр був представлений 15 березня 2022 року, коли працював на пошуках мін у Чернігові. За даними ДСНС, ще до 19 березня Патрон допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв.

Так цуцик став знаменитим. У Патрона є власна сторінка в інстаграмі, де можна дізнатися про всі новини його життя й діяльності. Пес отримав “Пальмового пса” в Каннах та медаль “За віддану службу” від президента України, брав участь у зустрічах зі світовими лідерами. Вийшла марка Укрпошти з псом Патроном.

Читайте також:
ДСНС презентує мультик про мінну безпеку. В головній ролі – пес Патрон

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна