Кремлівська пропаганда “знищила” всі HIMARS ЗСУ “по другому колу”. Але ті продовжують палити росіян

Після катастрофічних втрат ЗС РФ у Макіївці російське міністерство оборони вдалося до відвертої брехні, заявивши про знищення п’яти українських РСЗВ HIMARS. При цьому загальна кількість таких ракетних систем, які росіяни “знищили” на словах від початку, уже вдвічі перевищує їх реальне число на озброєнні ЗС України.

Про це 4 січня пише видання Defense Express.

“Після нищівного удару ЗСУ по базі у Макіївці у міноборони РФ вигадали чергові “перехоплені снаряди” та “знищені HIMARS”, а також завдали удару по льодовій арені “Альтаїр” у Дружківці, де насправді розташовувався склад з гуманітарною допомогою. І от зі “знищеними HIMARS” міноборони РФ вже потрапило в комічну ситуацію, бо якщо підрахувати всі повідомлення російського оборонного відомства, то виходить, що окупанти вже “знищують” ці ракетні установки по другому колу”, – ідеться в повідомленні.

“Так, з появи HIMARS у ЗСУ міноборони РФ відзвітувало про “знищення”, “ураження” чи “подавлення” (причому у більшості випадків йшлося саме про знищення чи ураження)… до 40 одиниць ракетних систем HIMARS. Це при тому, що наразі у ЗСУ є 20 одиниць цих ракетних систем, постачання ще 18 заплановане на наступні роки”, – зазначають військові експерти.

Звернімо увагу, що перші “хаймарси” росіяни – в повідомленнях їхньої пропаганди – “знищили” на території України 6 липня (одразу два). Потім по дві такі установки вони “вражали” зокрема в дні 1 серпня, 1 і 29 жовтня, 20 листопада, 8 і 26 грудня. Крім цього, було багато днів, коли рашисти заявляли про “знищення” по одному HIMARS. А 3-4 січня, після своєї катастрофи в Макіївці, вони буцімто “знищили” одразу п’ять (!) установок HIMARS – одну ту, що била по Макіївці, і ще чотири в Дружківці. Про останнє повідомляло урядове інформагентство “РИА Новости” з посиланням на МО РФ.

При цьому оглядачі нагадують, що міноборони РФ у своїх повідомленнях регулярно звітує також про “знищені склади з боєприпасами до HIMARS” та “перехоплені снаряди”, кількість яких уже вимірюється сотнями, якщо не тисячами. Хоча насправді збити снаряд РСЗВ дуже мало реально.

“…Це насправді не вперше, коли міноборони РФ “заграється” і починає знищувати “неіснуючу техніку” – так, ще в липні російське оборонне відомство стало аж по третьому колу “збивати” українські штурмовики Су-25, коли насправді у ПС ЗСУ аж ніяк не могло бути такої кількості цих літаків”, – нагадали також у Defense Express.

На цьому тлі важливо, що Збройні сили України продовжують прицільно знищувати російські військові бази та склади в глибині окупованої території із застосуванням HIMARS і після того, як росіяни “знищили” всі ці РЗСВ по “другому колу”.

Нагадаємо, що в перші хвилини 1 січня ЗСУ завдали ракетно-артилерійського удару про базі рашистів у місті Макіївка Донецької області, знищивши велику кількість російських мобілізованих солдатів включно із заступником командира полку. Станом на 4 січня МО РФ визнає 89 загиблих. За іншими даними, число знищених росіян сягає 400-600 осіб. Генштаб ЗСУ 2 січня підтвердив такий удар з ураженням.

Читайте також:
ГШ підтвердив десятки “хороших росіян” після удару артилерії ЗСУ по Токмаку

“Американці в захваті”: експерт розповів, як ЗСУ використовують досі не відомі можливості HIMARS

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна