Артилеристи під Бахмутом отримали захисні сітки від ударів БПЛА

Українські розрахунки американських гаубиць М777 почали використовувати спеціальні захисні сітки від ударних дронів та боєприпасів, які скидають з безпілотників.

Про це  з посиланням на фоторепортера П’єра Крома, який оприлюднив відповідні фото, повідомляє “Мілітарний“.

Ці екрани-сітки, які розгортаються над гаубицею, призначені для перехоплення баражуючих боєприпасів або вибухових речовин, які скидають з БПЛА.

Сітки активно використовують, зокрема, на Бахмутському напрямку. Серед інших, їх отримали артилеристи 55-ї окремої артилерійської бригади “Запорізька Січ”.

Артилеристи 55-ї бригади встановлюють захисні сітки над позицією гаубиці М777. Україна, Бахмутський напрямок, грудень 2022 р. Фото: Pierre Crom / Getty Images

Повідомляється, що в сітці використовують міцний капроновий шнур та сталевий дріт.

Як розповідають військові, така сітка витримає скинуті з безпілотників ВОГ-17 і гранати Ф-1.

Окрім того, Росія активно застосовує проти української артилерії баражуючі боєприпаси (дрони-камікадзе) “ZALA Ланцет”, які здатні вражати цілі в радіусі до 40 км.

Нещодавно в мережі публікували відео, з якого видно, як маскувальна сітка над українським танком Т-72 врятувала його від російського “Ланцета”. Під час атаки дрон зачепився за сітку або гілки дерев і розвалився на дві частини: завдяки цьому він не здетонував і не зміг пошкодити український танк.

Скріншот з відео

Читайте також:
Тактика “Вагнера” під Бахмутом: як досягають результатів зеки з тритижневою підготовкою та як їх б’ють

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна