Після вибухів на аеродромі в Енгельсі росіяни передислокували частину авіації, – Ігнат

Росія передислокувала частину авіації з аеродрому “Енгельс” після вибухів 26 грудня, фіксується зменшення активності російських літаків.

Про це у вівторок, 27 грудня, повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час національного телемарафону.

“Після вчорашніх подій бачимо, що літаки там роззосереджено, саме стратегічна авіація, йдеться про аеродром “Енгельс”. Безумовно, там ще залишається певна кількість літаків, але чимало з них вже передислоковано на різні аеродроми, які можуть їх приймати, утримувати, обслуговувати… Після цих подій під вечір активність ворожої авіації суттєво було зменшено”, – сказав Ігнат, якого цитує “РБК-Україна”.

Водночас за словами Ігната, загроза масованого ракетного обстрілу зберігається.

“Окупанти не полишили підступних своїх намірів, можливо, під новорічні свята чи на якісь інші дати, щоб все ж таки бити по нашій інфраструктурі. Тому ми повинні готуватися постійно, дотримуватися рекомендацій влади”, – зазначив Ігнат, додавши, що РФ також може використати іранські дрони.

Як писала “Новинарня“, 26 грудня стало відомо, що на військовому аеродромі РФ в Енгельсі пролунав вибух, є загиблі.

Нагадаємо, російське місто Саратов розташоване на правому березі Волги за 458 км від кордону України. На іншому березі знаходиться місто-супутник Енгельс, що обслуговує однойменну військову авіабазу ВПС РФ.
5 грудня на цьому аеродромі були вперше атаковані російські стратегічні бомбардувальники, які завдають ракетних ударів по Україні. Здогадно, ураження було завдане модифікованими українськими ударними безпілотниками.

Читайте також:
У Повітряних силах ЗСУ зреагували на вибухи на аеродромі в Енгельсі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна