На військовому аеродромі РФ в Енгельсі пролунав вибух, є загиблі. ВІДЕО

У російському місті Енгельс Саратовської області в районі військового аеродрому була оголошена повітряна тривога і пролунали вибухи.

Про це в ніч на понеділок, 26 грудня, повідомила низка росЗМІ, а міноборони РФ підтвердило загибель військових на авіабазі, де розміщені стратегічні ракетоносці.

Імовірно, на аеродром знову прилетів український ударний безпілотник. За інформацією каналу Baza, площа пожежі після вибуху склала 120 кв. метрів.

Губернатор Саратовської області Роман Бусаргін після вибухів в Енгельсі намагався заспокоїти місцевих: “Жодної загрози для жителів абсолютно немає. Усі історії про евакуацію з міста – нахабна брехня, створена далеко за межами країни. Об’єкти цивільної інфраструктури не постраждали. Відомості про подію на військовому об’єкті перевіряють силові структури”, – написав він у телеграмі.

Міноборони РФ повідомило, що ППО нібито збило український безпілотник під час підльоту до аеродрому “Енгельс”, і водночас визнало загибель трьох російських військовослужбовців.

Нагадаємо, місто Саратов розташоване на правому березі Волги за 458 км від кордону України. На іншому березі знаходиться містечко-супутник Енгельс, який обслуговує однойменну військову авіабазу. 5 грудня саме на цьому аеродромі були атаковані російські стратегічні бомбардувальники, які завдають ракетних ударів по Україні. Здогадно, ураження було завдане модифікованими українськими ударними безпілотниками.

Читайте також:
На аеродромі в Рязані – вибух, на аеродромі в Саратовській області – БПЛА впав на бомбардувальники, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна