Сингл Pink Floyd про “Червону калину” зібрав пів мільйона фунтів на підтримку України

Благодійний сингл британської рок-групи Pink Floyd “Hey, Hey, Rise Up”, записаний за участю Андрія Хливнюка з українського гурту Boombox, зібрав 500 тисяч фунтів стерлінгів. Отримані кошти буде розподілено серед гуманітарних організацій, які допомагають Україні.

Про це 24 грудня повідомив канал Sky News із посиланням на заяву групи.

У заяві групи йдеться: “Pink Floyd хотіли б подякувати всім, хто підтримав “Hey, Hey, Rise Up”. Сингл зібрав понад 450 000 фунтів стерлінгів. Девід Гілмор та Нік Мейсон додали 50 000 фунтів стерлінгів, щоб довести цю суму до 500 000″.

Pink Floyd випустили пісню з вокалом Хливнюка із пісні “Червона калина” у квітні цього року, щоб допомогти “полегшити страждання” людей в Україні, яку роздирає війна.

Це був перший оригінальний запис, зроблений гуртом після альбому The Division Bell 1994 року. До створення композиції долучилися Девід Гілмор та Нік Мейсон, а також давній співавтор та басист Pink Floyd Гай Пратт.

Читайте також:
“Червона калина” від Pink Floyd очолила чарт найбільш скачуваних синглів у Британії

Передісторія

Як інформувала “Новинарня“, композиція Hey Hey Rise Up гурту Pink Floyd була оприлюднена 7 квітня. Сингл та кліп легендарної рок-групи спрямовані на підтримку України в її визвольній війні.

На цю роботу британських рокерів надихнуло відео соліста гурту “Бумбокс” Андрія Хливнюка, в якому той співає “Ой, у лузі червона калина” на Софійській площі в Києві. Після уривку зі співом Хливнюка учасники Pink Floyd доповнюють українську мелодію інструментальною музикою у стилі гурту.

Трек можна прослухати на музичних платформах Spotify, Apple Music та Deezer, а також на офіційному YouTube-каналі Pink Floyd.

Було заявлено, що всі кошти від продажів ідуть на гуманітарну допомогу українцям.

“Ми, як і багато хто, відчуваємо лють і розчарування від цього мерзенного акту вторгнення в незалежну, мирну демократичну країну та вбивства її народу однією з найбільших світових держав”, – заявив Гілмор.

Гурт засудив російське вторгнення Україну та заборонив свою музику в Росії й Білорусі.

Після виходу сингл Hey Hey Rise Up очолив чарти iTunes у 25 країнах світу.

Читайте також:
Лідер гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк отримав поранення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна