Під “дружній вогонь” ракет Х-101 потрапила Волгоградська область Росії. ФОТО

Імовірно кілька російських ракет (принаймні дві) впали на території Волгоградської області РФ під час масованого обстрілу по Україні. Офіційні відомства країни-агресора не коментують цю подію, але очевидці публікують фото та відео уламків.

Зокрема, фрагменти уламків кількох “невідомих апаратів” виявили вдень 16 грудня в Єланському районі.

Перші фото і відео опублікували близько 11.00.

Інцидент стався поблизу села Дубового. Голова Дубівського сільського поселення Олексій Голєв заявив: “Сталося це близько 9-ї ранку. Щось упало в полях, а щось – на територію приватного домоволодіння – пошкоджено один сарай. Що це за уламки, встановити поки що не вдалося. Місцевість оточена, ми чекаємо військових”.

Саме в указаний час війська РФ із Каспію та Саратовської області вчиняли ракетні пуски по Україні.

“Це жах, тут усі дерева позносило. Тут якісь трубки і плати валяються. Ще якісь частини. Он вона, мабуть, зверху почала падати, але дерева там не зачепила”, – розповів один із самовидців.

На місці події побували співробітники МНС, які переадресували російських журналістів до міністерства оборони РФ.

Згодом джерело в екстрених службах РФ підтвердило факт падіння “непізнаних об’єктів”, але там заявили, що “ніхто поки не знає, що там впало”.

ракета впала у Волгоградській області РФ_3 ракета впала у Волгоградській області РФ_1 ракета впала у Волгоградській області РФ_2 ракета впала у Волгоградській області РФ_4
<
>

В адміністрації Єланського району також відмовилися коментувати ситуацію, посилаючись на те, що в результаті падіння уламків ніхто не постраждав.

За висновками експертів, уламки, що впали на території Єланського району, візуально нагадують крилату ракету великої дальності Х-101/Х-102 – AS-23 KODIAK.

За припущеннями деяких росЗМІ, ракети, що впали у Волгоградській області, мали “пусті заряди”, інакше руйнування були б більші.

Здогадно, в деяких випадках рашисти використовують у ракетних обстрілах “болванки”, щоб виснажувати ППО ЗС України.

Контекст

Уранці 16 грудня російські війська випустили по території України щонайменше 76 ракет, із них 72 крилатих (Х-101, “Калібр”, Х-22) та 4 керовані авіаційні ракети (Х-59/Х-31П).
Зокрема, росіяни випускали крилаті ракети Х-101/Х-555 з регіону Каспію і Саратовської області (з району Енгельса, де базуються стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95МС).
Також противник завдав удару по прифронтових містах зенітними ракетами із ЗРК С-300 – близько 27 пусків.

Повітряні сили ЗСУ заявили про збиття 60 ворожих ракет. При цьому більше 40 ракет летіли на Київ, де вдалося збити 37 ракет.

Читайте також:
“Найкраще, що можливо було зробити”: ЗМІ припустили, чим було завдано ударів по аеродромах РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна