Євросоюз готовий посилювати санкції проти Ірану за поставки зброї у РФ

ЄС рішуче засуджує поставки Іраном дронів для Росії, яка використовує їх для атак на мирне населення та інфраструктуру в Україні.

Євросоюз запровадив два раунди санкцій проти Ірану за таку діяльність.

Про це в Брюсселі під час брифінгу в середу, 14 грудня, заявив речник ЄС Пітер Стано, передає “Укрінформ”.

“ЄС рішуче засудив поставки іранських дронів у РФ. Будь-яка стороння допомога Росії, коли йдеться про військову допомогу або іншу підтримку цієї злочинної агресії, є неприйнятною, і ми реагуємо відповідно.

Наприклад, ми застосували санкції проти Білорусі за її роль у підтримці цієї агресії. Саме тому ми застосували вже два раунди санкцій проти іранських осіб та установ у зв’язку з постачанням (Росії, – “Н” ) дронів. ЄС та його країни-члени готові продовжувати такі дії, якщо ми будемо бачити, що іранські військові поставки в Росію продовжуватимуться”, – сказав речник ЄС.

Він зауважив, що політика ЄС у цьому питанні формується за двома напрямами.

По-перше, ЄС рішуче засуджує дії росії, яка використовує іранські дрони для жорстоких атак проти мирного населення та цивільної інфраструктури в Україні.

“Очевидно, що ці атаки мають лише одну мету – збільшити страждання цивільного населення. Ми бачимо це по тих цілях, які вони (росіяни, – “Н”) обирають. Вони намагаються примусити людей страждати за цих морозних температур, будь-то у Києві чи в інших частинах країни”, – вказав Стано.

Другий шлях реагування, за його словами, стосується самого Ірану, що відображено в рішеннях ЄС.

Уже відбулося вже два раунди санкцій проти осіб та установ Ірану саме за постачання в Росію дронів-камікадзе, які використовуються у “нелюдській та злочинній бійні”, розв’язаній РФ проти мирного населення України.

Читайте також:
Британія запровадила санкції проти 12 військових РФ, а також іранців за удари по енергетиці України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна