Силовики викрили схему приватизації держмайна на 25 млрд грн

Українські правоохоронці повідомили про підозру заступнику голови Федерації профспілок України Віктору Саєнку, який, за даними слідства, брав участь у незаконному відчуженні майна більш ніж на 138 млн грн.

Про це йдеться у пресрелізах СБУ та ДБР, а ім’я підозрюваного називає “НВ.Бізнес”.

“Спільно із співробітниками СБУ задокументовано, що заступник голови ФПУ у 2019 році разом із іншими посадовими особами ухвалював рішення про незаконне відчуження на користь приватного підприємства будівлі державної курортної лікарні у Києві”, — йдеться у повідомленні ДБР.

Як зазначають у ДБР, згідно з експертизою вартість лікарні становить 138 млн 308 тис. грн, проте її було продано “за значно нижчою вартістю”. У відомстві наголосили, що лікарня «взагалі не підлягала відчуженню».

За даними СБУ, загальна схема незаконної приватизації держмайна оцінюється у 25 млрд грн. Крім заступника голови Федерації профспілок України до схеми також причетні четверо колишніх високопосадовців Головного управління комунальної власності КМДА.

Підозрювані займалися незаконним «виведенням» з держвласності соціальних установ для їх подальшого продажу та отримання тіньових доходів. Серед привласненої нерухомості українські санаторії, реабілітаційні центри та навчально-спортивні установи.

У СБУ зазначили, що передали до управління АРМА вже 230 незаконно приватизованих установ. Загальна вартість поверненого державі майна становить 25 млрд грн.

Читайте також:
У Києві за держзраду затримали високопосадовця Фонду держмайна, який “зливав” ворогу дані про ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна