Словаччина розглядає можливість виробництва боєприпасів для України

Словаччина розгляне можливість відновити виробництво боєприпасів для потреб України.

Про це міністр закордонних справ Словацької Республіки Растіслав Качер заявив на спільній пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою під час візиту до Києва 8 грудня, повідомляє “Європейська правда”.

“Ми зараз говоримо про те, як запустити наші виробничі потужності. Ми виробляли снаряди великого калібру – 120, 155 міліметрів. Ми маємо потужності для цих калібрів – почасти державні, почасти приватні. Треба запустити ці потужності, щоб вони почали виробляти 155-мм для гаубиць. І це найперший наш пріоритет”, – сказав Качор про калібри зразка НАТО.

Цього ж дня глава словацького МЗС повідомив про схвалення його урядом нового пакету військової допомоги для України, до якого входять снаряди великого калібру, снаряди для винищувачів, теплі речі та інше спорядження. Також Словаччина продовжить надавати гуманітарну допомогу Україні, щоб українці легше могли перезимувати.

За даними ЗМІ, НАТО обговорює можливість інвестування в старі заводи в Чехії, Словаччині й Болгарії з метою відновлення виробництва снарядів радянського зразка для артилерії ЗС України. Йдеться зокрема про виробництво снарядів калібрів 152 мм і 122 мм.

Ці дискусії відбуваються на тлі повідомлень про все нестачу озброєння, яке західні держави можуть передати Україні – адже сторони використовують зброю й боєприпаси темпами, небаченими з часів Другої світової війни.

Читайте також:
“Армія Макгайвера” виснажує “армії бонсаї”: NYT змальовує неймовірні здобутки ЗСУ та нашу залежність від західних поставок зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна