“Зеки Вагнера” все одно дезертирують, попри залякування. Один стріляв у поліцію в Ростовській області

У Ростовській області Росії затримали дезертира, який відкрив вогонь по співробітнику поліції з кулемета. За даними ЗМІ, ним виявився боєць ПВК “Вагнер”, який відбував покарання і був завербований на війну проти України в колонії.

За даними телеграм-каналу “База“, стрілянину 6 грудня вчинив “зек Вагнера” Павло Ніколін.

“Злочинця затримано. У результаті злагоджених оперативно-розшукових дій його виявили в порожній будівлі під Новошахтинськом. Проводяться слідчі дії”, – повідомив уранці 7 грудня губернатор Ростовської області Василь Голубєв.

РосЗМІ з посиланням на МВС РФ інформують, що затриманому Ніколіну 38 років, він уродженець іншого регіону. Чоловік був засуджений у 2016 році за пограбування офісів мікропозик та відбував термін в ІЧ-4 в Уфі, звідки його завербували до ПВК “Вагнера”.

24 листопада Ніколін передумав воювати і втік. 6 грудня його помітили неподалік заводу в Новошахтинську. Ніколін напав на поліцейських і відкрив по них вогонь із кулемета Калашнікова. Одного співробітника поранив “у таз”.

Після цього Ніколіна шукали близько доби і знайшли на покинутій свинофермі. Під час затримання він намагався чинити опір.

Контекст

Нагадаємо, для посилення свого збройного угруповання в Україні росіяни почали масове вербування в’язнів колоній до складу приватної військової компанії “Вагнера”. Цим займався по зонах особисто куратор ПВК “Вагнер” Євгеній Пригожин.
За невиконання наказу та дезертирство “зекам Вагнера” загрожує розстріл, після успішного закінчення контракту – амністія. Одному з дезертирів “Вагнер” влаштував показову позасудову страту.
Із натиском “вагнерівців” пов’язані певні успіхи російських військ на Бахмутському напрямку.

6 грудня Генштаб ЗСУ повідомляв, що росіяни на Донеччині ліквідували два десятки своїх дезертирів, більшість – “вагнерівців”.

Випадок із Ніколіним означає, що, попри залякування, “зеки Вагнера” все одно дезертирують.

Читайте також:
Тактика “Вагнера” під Бахмутом: як досягають результатів зеки з тритижневою підготовкою та як їх б’ють

Позасудова страта “вагнерівця”: як російська пропаганда переконує, що “полон гірше смерті”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна