Іспанська поліція встановила, звідки розсилали пакунки з вибухівкою, – ЗМІ

Іспанська поліція вважає, що шість пакунків із вибуховими речовинами, які в останні дні розсилалися в Іспанії, були відправлені з міста Вальядолід на півночі країни.

Про це агенції Reuters повідомило джерело, близьке до слідства, пише “Європейська правда“.

Хто саме відправляв пакунки, поліція, за словами джерела, ще не встановила. Водночас той факт, що вони були відправлені з одного міста, може свідчити про пов’язаність цих випадків.

У період із 24 листопада по 2 грудня пакунки з вибухівкою отримали посольство України в Мадриді, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес, урядові установи, супутникова компанія на військово-повітряній базі Торрехон-де-Ардос, яка постачала розвідувальну інформацію Україні, та американське дипломатичне представництво.

Більшість пакунків були знешкоджені, водночас співробітник посольства України отримав легкі поранення, коли перевіряв вміст посилки.

Після цього українські посольства у 12 країнах, зокрема й Іспанії, отримали листи з погрозами й закривавленими пакунками, в яких були очі тварин. Міністерство закордонних справ Укрїани назвало це “добре спланованою кампанією терору”.

Читайте також:
Вибух на території посольства України в Іспанії – рука Москви?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна